Postcodeloterij – Goedpoker

Postcodeloterij - Goedpoker

De Nationale Postcodeloterij, opgericht door Simon Jelsma, Herman de Jong, Frank Leeman en Boudewijn Poelmann, is onderdeel van de Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Holding. In 1989 – het jaar waarin De Postcodeloterij wordt opgericht – alweer meer dan dertig jaar terug, wordt de Postcodeloterij Kinder Kerstloop georganiseerd.

Meer dan 100.000 basisschool kinderen verkopen tijdens de decembermaand Postcode loten, om Stichting VluchtelingenWerk te steunen en de opbrengst is enorm. De opbrengst van De Postcodeloterij steeg het jaar daarop verder en in 1990 steunden zij opnieuw stichting VluchtelingenWerk, maar ook Novib en Natuurmonumenten.

In 1990 kwam ook de eerste Postcodeloterij show op TV; ‘De 64.000 Gulden Vraag & de Postcode Loterij’ genaamd, met onze goeie ouwe Jos Brink en stoere blondine Manuela Kemp. Door de snel stijgende opbrengst kwamen er in 1993 nog 4 goede doelen bij, maar inmiddels steunt deze loterij meer dan 150 goede doelen.

Won je een prachtige prijs, dan kwam toen nog Henny Huisman aan de deur!

Halverwege de jaren 90 werd de Postcode Straatprijs geïntroduceerd en nog wat later het Miljoenenjacht spel. In totaal heeft De Nationale Postcodeloterij over alle jaren 7+ miljard euro geschonken aan goede doelen.

Author: Alberto Bradley