online blackjack – hoe werkt dit en waar kan het legaal?

online blackjack - hoe werkt dit en waar kan het legaal?

Gratis blackjack online spelen

Ontzettend leuk, de mogelijkheid om gratis blackjack online te spelen! Je hebt urenlang vermaak, zonder storting en zonder een account aan te maken. Goed voor beginners en perfect voor gevorderden die een blackjack systeem of strategie uit willen proberen, op een veilige manier.

Je kunt zo op je gemak testen of jouw speelvorm naar behoren werkt en of deze goed bij jouw speelstijl past. Het kan ook zijn dat je gewoon lekker even voor spek en bonen wilt spelen, en dan is dit de perfecte optie. Je kunt direct vanuit de browser in flash software blackjack spelen. Let op, Live online blackjack kan niet gratis uitgeprobeerd worden.

Blackjack spelen met een strategie

Op goed geluk blackjacken is niet goed voor je winstkansen, je verliest dan zo’n 4% van je inzet. Met een strategie worden je kansen zeker een stuk groter: er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken bij blackjack, waarvan er een aantal prima werken, maar moeilijk uit te voeren zijn. Niet getreurd, er bestaat ook een effectieve, eenvoudige blackjack strategie, waarbij je je verlies kan verlagen tot ongeveer 0,7 procent.

De spelregels van blackjack zijn echter zo zijn opgebouwd, dat het casino altijd wat voordeel heeft ten opzichte van de spelers.

Bij een blackjack strategie heb je allereerst te maken met de waarde van de kaarten van de bank en met die van je eigen kaarten. Je kan daarna pas je strategie bepalen.

Houdt rekening met deze vijf regels, vraag je zelf dus af:

Wanneer moet ik passen?
Wanneer moet ik passen met een Aas?
Wanneer moet ik dubbelen?
Wanneer moet ik splitsen?’
Moet ik verzekeren?

Passen

Wanneer je bijvoorbeeld 16 punten hebt, en de dealer vraagt jou: ‘Hit or stand?’, dan nemen veel spelers geen nieuwe kaart en passen ze als de som van hun kaarten 16 is. Niemand wil over de 21 heen gaan, want dan ben je ‘dood’ en verlies je. Neem je toch een kaart, dan koop je jezelf bijna twee op de drie keer dood.

Passen met Aas

De reden waarom je met een aas minder snel past dan bij andere kaarten is, dat de aas voor 1 en voor 11 punten mag tellen. Als je een aas hebt heet dat wel een ‘zachte hand’. Je kunt dus wat meer risico nemen.

Wanneer je als speler een aas hebt is het desondanks soms verstandiger om te passen dan om te spelen. Vooral als de bank een lage kaart van 2 – 6 heeft en als je als speler 18 of meer punten hebt. Ook als de bank een hoge kaart heeft tussen 7 – aas en als je zelf 19 punten of meer hebt, is het verstandig om te passen.

Dubbelen

Wanneer je als speler met je eerste twee kaarten een totaal hebt van 9,10 of 11 punten dan mag je je inzet verdubbelen, waarna je nog maximaal één kaart krijgt. Ook als je een Aas met een 8 of een Aas met een 9 hebt dan mag je dubbelen.

Splitsen

Je hebt de kans om je kaarten te splitsen als je twee dezelfde kaarten krijgt aan het begin van een spelletje. Je trekt de twee kaarten uit elkaar, legt een extra inzet bij en begint twee aparte spelletjes blackjack. (Doe dit bij een paar tienen!)

Verzekeren

Is de open kaart van de bank een Aas, dan kan je verzekering kopen. Deze verzekering betaalt wanneer de dealer blackjack heeft. Een verzekering kost je jouw huidige inzet en zorgt voor een voordeel wanneer de dealer toch blackjack heeft.

Kaarten tellen

Als je jezelf afvraagt of kaarten tellen een goede methode is kunnen wij jou vertellen dat dat klopt! Spelers met een goed geheugen verlagen hun inzet als er nog veel lage kaarten in het spel zitten en ze verhogen hun inzet als er veel hoge kaarten in het spel zitten. Echter is het voor mensen met een doorsnee geheugen onmogelijk om bij te houden welke kaarten er al uit het spel zijn. Er bestaan echter wel systemen waarmee je dat kunt bijhouden.

Blackjack schema

Oefenen met een blackjack schema in combinatie met verschillende strategieën, het kan wat lastig zijn, maar door goed te oefenen krijg je een helder idee over hoeveel extra kansen je krijgt om te winnen met diverse strategieën. Hier zie je een voorbeeld van een tabel:

Author: Alberto Bradley